Caravan

Meer dan 700.000 duizend Nederlanders trekken er jaarlijks op uit met de caravan. De één is verknocht aan z’n stacaravan, de ander trekt er het liefst op uit met een toercaravan of vouwwagen. Hoewel het niet verplicht is om het “mobiele” huis te verzekeren is het echter wel verstandig dit te doen, aangezien de aanschaf van een caravan vaak niet goedkoop is en een ongeluk  altijd in een klein hoekje zit.

Als de caravan aan de auto gekoppeld is en er wordt schade aan derden veroorzaakt dekt de autoverzekering deze schade. De schade die de eigen caravan oploopt wordt niet vergoed. Daarvoor kan je een caravanverzekering afsluiten. Daarnaast dekt deze verzekering de schade die het “mobiele huis” oploopt als deze ontkoppeld is.

De keuze uit caravanverzekeringen en de daarbij behorende dekkingen is groot. Zo kan je het “mobiele huis” onder meer verzekeren tegen brand of diefstal, maar ook tegen natuurschade door bijvoorbeeld hagel. Natuurlijk is de premie die voor de verzekering betaald afhankelijk van de gekozen dekking. Daarnaast kan je ook voor de caravan (los) een inboedelverzekering afsluiten.Tip: Heeft u een groene kaart voor uw caravan nodig? Dan kunt u deze aanvragen bij uw tussenpersoon waar u het trekkende voertuig verzekerd heeft (dus niet waar u uw caravan verzekerd heeft, tenzij dit bij dezelfde tussenpersoon is).  De groene kaart wordt namelijk afgegeven op de auto die de caravan trekt.

Vragen ?
Wij helpen u graag!

Bel ons op:

0528-261332

Of e-mail ons:

info@schonewille-kats.nl