Doorlopend Krediet

Wanneer u tijdelijk over extra financiële middelen wilt beschikken of in een situatie komt waarvan niet bekend is hoe hoog de kosten gaan worden, dan is het doorlopend krediet de oplossing. U kunt hierbij denken aan een studie, verbouwing, vakantie of een auto.
Bij het afsluiten van een doorlopend krediet wordt een bedrag afgesproken waarover u maximaal kunt beschikken. Dit heet het maximale kredietbedrag. Daarnaast wordt berekend welk bedrag u maandelijks gaat aflossen. Dit is 1%, 1,5% of 2% van het totale kredietbedrag. Dit maandelijkse aflossingsbedrag bestaat uit aflossing en rente, waarbij het aandeel rente maandelijks kan variëren. De rente die u betaalt bij een doorlopend krediet is namelijk variabel en wordt berekend over het uitstaande saldo.

Is alles rond dan kunt u het geld opnemen. U kunt dat doen op elk gewenst moment en tot de afgesproken limiet. Wat u niet nodig heeft laat u gewoon op de rekening staan en wanneer u eens wat extra geld nodig bent kunt u wanneer gewenst rood staan.  Zo beschikt u altijd over een financiële reserve!
Een ander groot voordeel van het doorlopend krediet is dat u zelf invloed heeft op de duur van de looptijd. Er wordt namelijk uitgegaan van een theoretische looptijd. In de praktijk kunt u uw doorlopende krediet aflossen wanneer u wilt. Bij een doorlopend krediet zijn geen kosten verbonden aan het eerder aflossen van uw krediet. Dit houdt in dat de werkelijke looptijd uiteindelijk wordt bepaald door de rente, de opnames en de aflossingen.

De kenmerken van een doorlopend krediet op een rij:

· Opname kredietbedrag bepaalt u zelf
· Maandtermijn op basis van 1%, 1,5% of 2% van het kredietbedrag
· Variabele looptijd
· Vervroegd inlossen kan zonder kosten

Onze financieel adviseurs berekenen gratis en afhankelijk van uw persoonlijke situatie, wat voor u de voordeligste geldlening vorm is.

Laat ons het uitzoekwerk doen!

Vragen ?
Wij helpen u graag!

Bel ons op:

0528-261332

Of e-mail ons:

info@schonewille-kats.nl