Hypotheken

Bij het afsluiten van een hypotheek speelt het fiscale voordeel nog steeds een belangrijke rol. De hypotheekrente is aftrekbaar en dat scheelt op jaarbasis duizenden euro’s.

De ongebreidelde hypotheekrenteaftrek is echter wel ingeperkt. Alleen de rente die u voor uw eerste woning betaalt, is aftrekbaar tot een maximum van 30 jaar. En sinds 2004 is er de bijleenregeling. De bijleenregeling bepaalt grofweg dat de winst die u bij de verkoop behaalt afgetrokken wordt van het bedrag waarover u bij uw nieuwe woning hypotheekrenteaftrek heeft.

Globaal: u verkoopt uw woning voor 300.000 euro en had nog hypotheekschuld van 200.000 euro. U maakt 100.000 euro winst. Als u voor uw nieuwe woning een hypotheek van 400.000 euro afsluit, heeft u nog maar hypotheekrenteaftrek over 300.000 euro.

Let op: dit is een erg simpele weergave. In de praktijk kan de bijleenregeling nog wel ingewikkeld uitpakken.

Wij vertellen u graag meer hierover en over uw hypotheekmogelijkheden in het algemeen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Tip! Als u destijds een tophypotheek afsloot en de WOZ-waarde van uw woning is inmiddels gestegen, betaalt u misschien ten onrechte een ‘toptoeslag’. Wij rekenen dat graag voor u uit.

Advies: Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek, kan het verstandig zijn om de levensverzekering van uw vorige hypotheek mee te nemen. Wij zetten de voors en tegens voor u op een rijtje.

Vragen ?
Wij helpen u graag!

Bel ons op:

0528-261332

Of e-mail ons:

info@schonewille-kats.nl