Default

Sparen bij Westland Utrecht

Argenta Spaarbank verstrekt sinds 1997 hypotheken in Nederland.
In plaats van eigen kantoren heeft Argenta er voor gekozen om haar producten in Nederland aan te bieden via het intermediair. Zo is Argenta in Nederland in de eerste plaats actief via franchiseketens en inkoopcombinaties. De hypotheken van Argenta worden immers aangeboden via de aangesloten intermediairs van deze organisaties. Inmiddels werkt Argenta samen met bijna alle grote franchiseketens en inkoopcombinaties, samen goed voor zo'n 7.000 intermediairs.
Ondertussen is Nederland haar tweede thuishaven. Argenta groeide immers in een sneltempo tot dé grootste buitenlandse geldverstrekker op de Nederlandse hypotheekmarkt.
Het beheer en de administratie van de hypotheken in Nederland heeft Argenta uitbesteed aan de hypotheekservicers Stater en Quion.

In 2004 startte Argenta met het aanbieden van internetspaar-en betaalrekeningen eveneens via hetzelfde intermediair. Cliënten kunnen zich alleen via een adviseur aanmelden. Argenta is immers een intermediairbank en absoluut geen internetbank. Nadat de intermediair de rekening heeft aangevraagd, verlopen de bankactiviteiten wel geheel via het internet.
Argenta heeft een Belgische bankvergunning en kan op basis daarvan haar bancaire activiteiten op de Nederlandse markt uitoefenen middels een Europees paspoort met vaste installatie in Nederland. Argenta Spaarbank Bijkantoor Nederland is gevestigd te Breda en is lid van de Nederlandse Vereniging van Banken. Tevens valt Argenta onder de Belgische Collectieve garantieregeling en met ingang van 27 mei 2008 neemt Argenta tevens deel aan het Nederlandse depositogarantiestelsel.